Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä on joensuulainen monitaiteinen kulttuuriyhdistys. Vääräpyörä tuottaa erilaisia teatteriesityksiä ja työpajoja sekä järjestää jäsenilleen teatterialan koulutusta. 

Tule mukaan toimintaan! Ota yhteys: vaarapyora@gmail.com 

Vääräpyörän aktiivijäsenet ovat joensuulaisyleisölle tuttuja eri taiteenalojen ammattilaisia ja harrastajia. Runsas joukko vierailevia taiteilijoita osallistuu säännöllisesti Vääräpyörän toimintaan.Vääräpyörän tuotanto on jo vuosia ollut tärkeä osa joensuulaista kulttuuritarjontaa

Yhdistys on erityisen tunnettu laadukkaista teatteriesityksistään, muun muassa Piaf, Maan päällä paikka yksi on, Rakas Tuntematon, Minä olen Mateli, Syyslaulu, Jääkarhut, Aina joku eksyy, Save me!, Kevätjuhla ja monet musiikkiesitykset kuten Ylpeesti hehkuvin rinnoin, Runkojen lomasta ja Save/Delete-draamallinen konsertti. Vuosien varrella yhdistys on vakiinnuttanut asemansa myös muun kulttuurin tuottajana. Vääräpyörän historiaan mahtuu teatterin lisäksi musiikkia, taidenäyttelyitä, radio-ohjelmia, pienoisfestivaaleja ja muita taidetapahtumia. Myös taidekasvatuksen saralla vääräpyöräläiset ovat olleet aktiivisia. Opetustyö, monet teatterikasvatusprojektit ja yhteistyöhankkeet koululaisten, opiskelijoiden ja harrastajien kanssa ovat jo pitkään olleet osa Vääräpyörän toimintaa mm. kesäiset lasten ja varhaisnuorten draama- ja kuvataidetyöpajat ja nuorisoteatteritoiminta Pakkahuoneella.Vääräpyörä tarjoaa tilattavaa ohjelmistoa myös Joensuun ulkopuolelle. 

Tilattavassa ohjelmistossa mm. estraditaideryhmä Tuhmat Tädit, Pakka sekaisin-improvisaatioryhmä, Lyhyttä ja napakkaa-lyhytohjelmaa (mm. mentalisti Aulis Lyytinen, Ventti Salmisen taikashow, pullonsoittovirtuoosi Mr Many Nominations), Runkojen lomasta: Helvi Juvosen runoihin sävelletty konserttikokonaisuus, Lauluni-Min sång kaksikielinen lastenlaulukonsertti. 

Lisätiedot tilattavasta ohjelmistosta: vaarapyora@gmail.com


Yhdistyksen hallitus vuonna 2021:

Hannele Autti, puheenjohtaja (p. 0400 598 640) 
Tellu Turkka, varapuheenjohtaja
Lassi Pirinen, sihteeri
Riitta Pirttisalo, rahastonhoitaja
Mikko Jormakka
Anni Turunen
Kirsikka Leino
Veera Belvay
Leena Halonen (varajäsen)
Suvi Laaninen (varajäsen)
Usi Riikonen (varajäsen)

© 2019 Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!