Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä on joensuulainen monitaiteinen kulttuuriyhdistys. Vääräpyörä tuottaa erilaisia teatteriesityksiä ja työpajoja sekä järjestää jäsenilleen teatterialan koulutusta. 

Tule mukaan toimintaan! Ota yhteys: vaarapyora@gmail.com 

Vääräpyörän aktiivijäsenet ovat joensuulaisyleisölle tuttuja eri taiteenalojen ammattilaisia ja harrastajia. Runsas joukko vierailevia taiteilijoita osallistuu säännöllisesti Vääräpyörän toimintaan.Vääräpyörän tuotanto on jo vuosia ollut tärkeä osa joensuulaista kulttuuritarjontaa

Yhdistys on erityisen tunnettu laadukkaista teatteriesityksistään, muun muassa Piaf, Maan päällä paikka yksi on, Rakas Tuntematon, Minä olen Mateli, Syyslaulu, Jääkarhut, Aina joku eksyy, Save me!, Kevätjuhla, Teillä ei ollut nimiä, Suden henki ja monet musiikkiesitykset kuten Ylpeesti hehkuvin rinnoin, Runkojen lomasta, Kivi laulaa ja Sisaruet-kuoron liikkuvat kuoroteokset mm. Luurankonainen, Internationale Schlagerfestival ja Baba Yaga - Häpeämätön. Vuosien varrella yhdistys on vakiinnuttanut asemansa myös muun kulttuurin tuottajana. Vääräpyörän historiaan mahtuu teatterin lisäksi musiikkia, taidenäyttelyitä, radio-ohjelmia, pienoisfestivaaleja ja muita taidetapahtumia. Myös taidekasvatuksen saralla vääräpyöräläiset ovat olleet aktiivisia. Opetustyö, monet teatterikasvatusprojektit ja yhteistyöhankkeet koululaisten, opiskelijoiden ja harrastajien kanssa ovat jo pitkään olleet osa Vääräpyörän toimintaa mm. kesäiset lasten ja varhaisnuorten draama- ja kuvataidetyöpajat ja nuorisoteatteritoiminta Pakkahuoneella.Vääräpyörä tarjoaa tilattavaa ohjelmistoa myös Joensuun ulkopuolelle. 

Tilattavassa ohjelmistossa mm. estraditaideryhmä Tuhmat Tädit, Runkojen lomasta: Helvi Juvosen runoihin sävelletty konserttikokonaisuus, Lauluni-Min sång kaksikielinen lastenlaulukonsertti ja Kivi laulaa - monitaiteinen konsertti. 

Lisätiedot tilattavasta ohjelmistosta: vaarapyora@gmail.com              Yhdistyksen hallitus 2022:

              Hannele Autti, puheenjohtaja (p. 0400 598 640)

             Tellu Turkka, varapuheenjohtaja

              Lassi Pirinen, sihteeri

             Riitta Pirttisalo, rahastonhoitaja

             Leena Halonen

            Mikko Jormakka

            Suvi Laaninen

           Anni Turunen

           Veera Belway, varajäsen

            Usi Riikonen, varajäsen

© 2019 Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!